مهاجرت تحصیلی

Academic migration

_

مهاجرت تحصیلی یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرتی در میان قشر جوان‌ است. همانطور که از نامش بخوبی پیداست، سفر به یک کشور خارجی به منظور تحصیل در یکی از مقاطع دانشگاهی است. امروزه بسیاری از دانشجویان از کشورهای مختلف برای مهاجرت تحصیلی به دیگر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی و آمریکایی اقدام می‌کنند. هرچند با شیوع ویروس کووید۱۹ صدور انواع ویزای کشورها به حالت تعلیق درآمده، اما امید می رود که تا نیمه سال ۲۰۲۱ و توزیع گسترده واکسن کرونا در سطح جهان، این مشکل برطرف شود.

دارا بودن تخصص‌های خاص، اخذ پذیرش تحصیلی را نسبت به گذشته برای دانشجویان بین‌المللی راحت‌تر کرده است. بهره‌مندی از آموزش عالی و اخذ مدرک با اعتبار بسیار بالا از کوچکترین امتیازات مهاجرت تحصیلی است. شما با این روش می توانید اقامت و شهروندی آن کشور را از مسیری راحت اخذ نمایید. همچنین می توانید از موقعیت‌های شغلی بهتر به همراه حقوق و مزایای بهتر بهره‌مند شوید.

برآورد هزینه‌های اخذ ویزای تحصیلی، هزینه‌های جانبی چون هزینه شرکت در آزمون زبان، هزینه ترجمه مدارک، هزینه فی، هزینه درخواست ویزا و از همه مهم‌تر تمکن مالی. این مبالغ بسته به کشور موردنظر، نوع دانشگاه موردنظر و مقطع تحصیل متغیر است. هدف موسسه زند آرتا ارائه اطلاعات و خدمات به دانشجویان مستعد ایرانی است. برای شروع فرآیند مهاجرت و پذیرش تحصیلی با همکاران ما در تماس بوده و امتیاز خود را بصورت آنلاین ارزیابی کنید.

ویزای تحصیلی چیست ؟

ویزای تحصیلی، پیگیری آموزش و پرورش در کشور مقصد و یکی از انواع ویزاهای غیر مهاجرتی است که دارنده آن برای مدت معینی در کشور مقصد اقامت کرده و در یکی از دانشگاه‌ها یا موسسه‌های آموزشی کشور مشغول به تحصیل می‌شود. برای اخذ ویزای تحصیلی پذیرش از دانشگاه کشور مقصد شرط اصلی است. اخذ ویزای تحصیلی برای علاقه مندان به تحصیل، یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای مهاجرت تحصیلی است. شاید هم مهم‌ترین دلیل محبوبیت مهاجرت تحصیلی، هزینه نسبتاً پایین آن نسبت به دیگر روش‌های مهاجرت و اخذ اقامت باشد .البته هر کشوری با توجه به قانون مهاجرت خود، هزینه های متفاوتی را برای اخذ ویزای تحصیلی درخواست می کنند.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی هر کشوری متفاوت از کشور دیگر است. اما شیوه اخذ ویزای تحصیلی هر کشوری برای علاقه مندان به مهاجرت، تقریبا یکسان است. به طور کلی به دو روش می توان اقدام نمود؛ نخست اینکه داوطلب مستقیما به سفارت مراجعه کرده و فرم های ویزای تحصیلی و درخواست ویزای تحصیلی را تهیه و تکمیل نماید. راه دوم، انجام مراحل درخواست ویزای تحصیلی از طریق موسسات اعزام دانشجو و گروه های مهاجرتی معتبر می باشد. به این ترتیب شما می توانید امور و مراحل پروسه اخذ ویزای تحصیلی خود را به مهاجران زند آرتا بسپارید.

برای مهاجرت تحصیلی چه مدارکی مورد نیاز هستند؟

  • مدارک لازم جهت دریافت پذیرش از کالج یا دانشگاه
  • گواهی پایان تحصیلات در مقاطع متوسطه - پیش دانشگاهی - دانشگاه به همراه ریز نمرات آنها
  • گواهی اشتغال به تحصیل از مدرسه  و یا دانشگاه
  • داشتن پاسپورت 
  • ارائه رزومه به زبان انگلیسی
  • داشتن مدرک زبان معتبر

بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی ایرانیان کدامند؟

بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی، رابطه مستقیمی با شرایط تحصیلی و مالی شخص متقاضی دارد. کشورهایی  هستند چون آلمان، نروژ، فرانسه و ایتالیا که برای دانشجویان بین‌المللی امکان تحصیل رایگان فراهم کرده‌اند، در حالی که پشتیبانی مالی قابل توجهی برای اخذ ویزا لازم دارند. کشورهایی چون قبرس شمالی و ترکیه نیز برای افرادی که بودجه مالی محدودتری دارند، گزینه‌ای مناسبی می توانند باشند. اما به طور کلی می‌توان گفت در بین کشورهایی که دانشجویان خارجی می پذیرند کشورهای کانادا، استرالیا، آمریکا، هلند و انگلستان مشهورترین مقصد مهاجرت تحصیلی جهان هستند.  در بین این کشورها، کشورهای کانادا و استرالیا به دلیل استانداردهای بالای آموزشی، از تنوع قومیتی زیادی برخوردار بوده و امکان اشتغال پس از تحصیل در این کشورها محیاتر است. به همین دلیل است که این کشورها، بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی ایرانیان به شمار می‌آیند.

هزینه ویزای تحصیلی چقدر است؟

پارامترهای مختلفی در تعیین هزینه ویزای تحصیلی نقش دارند. به شکلی که هزینه مهاجرت ممکن است از یک فرد به فرد دیگر یا از یک خانواده به خانواده دیگرکاملا متفاوت باشد. از طرفی هزینه ویزای تحصیلی هر کشور را وزارت امور خارجه آن کشور تعیین می کند. پول ترجمه مدارک، و مبالغ مرتبط با ارزیابی مدارک از دیگر موارد هستند که بر روی هزینه تاثیر گذار می باشند. همچنین با توجه به قیمت ارز در ایران، ممکن است در بازه‌های زمانی مختلف هزینه ویزای تحصیلی از نظر ریالی نیز متفاوت باشد. به طور مثال، هزینه‌های حمل و نقل و تهیه بلیط هواپیما در بازه‌های زمانی مختلف متغیر است. یا هزینه اخذ ویزای تحصیلی کشور‌های حوزه شینگن، ۱۲۲ یورو می باشد و این مبلغ در سفارت خانه کشور مقصد پرداخت می شود. هزینه ویزای تحصیلی کانادا نیز در ویزالند ۱۲۰۰ دلار می باشد.

مدارک لازم جهت درخواست ویزای تحصیلی

  •  پاسپورت جدید و یا پاسپورت قدیم متقاضی و پاسپورت همراهان
  • عکس جدید ۳٫۵*۴٫۵  با زمینه سفید متقاضی و هر یک از همراهان بطوری که مشخصا نام و تاریخ تولد هر فرد باید پشت عکس نوشته شده باشد.
  •  سند ازدواج و شناسنامه متقاضی و شناسنامه تک تک همراهان ( ترجمه رسمی همراه با مهر قوه قضاییه) لازم است.
  •  مدارک شغلی (سرپرست و همراهان)
  • ارائه مدارک تحصیلی
  • ارائه مدارک مالی و ملکی
  •  فرم اطلاعات فردی: یک فایل Word برای متقاضی و تمامی همراهان به صورت جداگانه که باید شامل موارد زیر باشد.آدرس محل کار متقاضی و همراهان، آدرس محل سکونت، شماره تلفن منزل، شماره تماس محل کار متقاضی و همراهان، شماره همراه متقاضی  که باید دارای واتساپ فعال باشد، کدپستی منزل و محل کار متقاضی و همراهان و در نهایت توضیحاتی کامل راجع به سمت شغلی متقاضی و همراهان

نکات قابل توجه:

  • در برخی موارد افسر گواهی سوء پیشینه شما و اعضای خانواده بالای ۱۸ سال را در خواست می کند و یا ممکن است از شما مدارک معاینه پزشکی بخواهد.
  • حاضر بودن خود شخص در محل برای انگشت نگاری الزامی می باشد. 
  • کپی برابر اصل تمامی مدارک فوق باید تهیه گردد.
  • مسئولیت ارائه مدارک جعلی و یا  ترجمه غلط مدارک بر عهده فرد متقاضی می باشد.

مراحل مهاجرت تحصیلی 

مراحل مهاجرت تحصیلی به این بستگی دارد که کدام کشور را برای تحصیل انتخاب کرده اید. مدارک لازم هم نسبت به شرایط هر فرد متفاوت است و نیازمند آنالیز دقیق شرایط می باشد. البته تایید شرایط متقاضی برای داشتن شانس ویزای تحصیلی باید توسط مشاور یا وکیل موسسه امضا گردد. اما بطور عموم طی کردن مراحل زیر لازم است.

  1. ابتدا باید از سفارت وقت گرفت. برای این منظور، به وب سایت سفارت آن کشور رفته و زمان مصاحبه را تنظیم نمایید.البته معمولا چند روز طول می کشد تا با درخواست شما موافقت شود.
  2. بعد از تایید مصاحبه، فرم درخواست ویزای تحصیلی را پر کرده و نام محل پذیرش تحصیلی از دانشگاه موردنظر را ارائه دهید.
  3. مدارک مالی خود را جهت اطمینان از اینکه شما پول کافی برای تامین هزینه سفر، پرداخت شهریه و هزینه لازم برای تامین معاش را دارید به مسئولین زیربط نشان دهید.
  4. پاسپورت، مدارک شناسایی و عکس پرسنلی خود را تحویل سفارت دهید. همچنین اصل و ترجمه گواهی پایان دوره سه سال متوسطه، گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی و پایان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را همراه خود داشته باشید
  5. بعد از تعهد دادن به اینکه به ایران بر می‌گردید، هزینه صدور ویزا را پرداخت نموده و خیلی سریع برای انجام امور برنامه ریزی کنید.
  6. بعد از ارائه مدارک و نامه پذیرش به سفارت کشور مرحله انجام انگشت نگاری توسط متقاضی در یکی از مراکز انگشت نگاری را انجام داده  و بعد از دریافت ایمیل منتظر پاسخ سفارت باشید.

اگر قصد اخذ مهاجرت تحصیلی را دارید !

همین حالا با کارشناسان مهاجران زند آرتا صحبت کنید.

مزایای مهاجرت تحصیلی

مزایای مهاجرت تحصیلی برای کسی که در اول مسیر زندگی قرار گرفته است بسیاز زیاد می تواند باشد. برای مثال یکی از مهمترین مزایای داشتن ویزای تحصیلی، این است که علاوه بر اینکه به شما اجازه زندگی در بهترین کشورها را می دهد، اجازه می دهدکه در طول مدت تحصیلتان، به وطن خود رفت و آمد داشته باشید. از دیگر مزایای مهاجرات تحصیلی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اجازه  فعالیت ۲۰ ساعته در هفته برای شخص دریافت کننده ی ویزای تحصیلی.
  • امکان دریافت ویزای کار تمام وقت برای همسر
  • استفاده از دانش روز دنیا و علم بهترین اساتید جهان
  • تحصیل رایگان فرزندان شخص دارنده‌ی ویزای تحصیلی
  •  امکان کسب امتیاز بالای  تحصیل برای درخواست اقامت نیروی کار
  • امکان اشتغال به کار پس از فراغت از تحصیل
  •  درخواست اقامت دائم فرد مهاجر برای خود و تمامی اعضای خانواده
  •  شانس یادگیری زبان انگلیسی در مراکز دولتی
  •  دریافت پاسپورت برای فرزند متولد شده در خاک آن کشور

محبوبترین کشورها از نظر مهاجرت تحصیلی:

در لیست زیر، تعداد ۷ کشور مطلوب برای ایرانیان از نظر مهاجرت تحصیلی قید شده است.

  1. استرالیا
  2. کانادا
  3. مالزی
  4. انگلیس
  5. آلمان
  6. نروژ
  7. ترکیه

کشورهای فوق الذکر به دلیل برخورداری از سیستم آموزشی با کیفیت، هزینه تحصیلی کم، دانشگاههای طراز اول، و زبان تحصیلی، می توانند بعنوان بهترین انتخاب برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی ایرانی تلقی شوند. برخی از این کشورها همچون استرالیا، کانادا، آلمان و نروژ، بدلیل برخورداری از اقتصادی بسیار قدرتمند، نیروی کار کم، فرصتهای شغلی متنوع و گسترده،و سطح درآمدی بالا، می توانند بعنوان گزینه ای مناسب برای زندگی و اقامت دائم پس از تحصیل نیز درنظر گرفته شوند.

سوالات متداول

مدت اعتبار ویزای دانشجویی

اگر مدت زمان تحصیل شما کمتر از ۶ ماه باشد نیازی به اجازه تحصیل ندارید اما اگر بیش از ۶ ماه است به اجازه (مجوز) تحصیل نیاز دارید. به طور معمول انواع ویزاهای موقتی که صادر می شود اعتبار آن برابر با مدت اعتبار پاسپورت است. مدت اعتبار ویزای تحصیلی  ، به اندازه‎ ی طول مدت تحصیل شما بعلاوه ۹۰ روز است. البته این۹۰ روز اضافه را به مهاجر فرصت می‌‎دهند که کشور را ترک کند و جهت تمدید اقامت خود اقدام نماید. البته تبصره هایی هم در این میان وجود داد و آن اینکه اگر دانشگاه به شما پذیرش مشروط داده و شما باید قبل از ورود به دوره‎ ی اصلی، دوره‎ ی دیگری را بگذرانید، مجوز تحصیل شما به اندازه ‎ی طول مدت آن دوره ها بعلاوه‎ ی یک سال در نظر گرفته می ‍شود. زمانی که دوره‎ ی اصلی تحصیل شما شروع شدِ، می‎توانید برای تمدید اقامت خود اقدام نمایید. اگرتحصیل شما طول کشیده و تا پایان مدت مجوز به اتمام نرسیده باشد، باید مجدد برای تمدید اقامت خود اقدام کنید.

نحوه تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت کاری

درکشورهای ایالات متحده آمریکا، استرالیا، نیوزیلند امکان تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت کاری وجود دارد. اما این امکان در اروپا بسیار دشوار  و گاها غیر ممکن است. در ایالات متحده آمریکا و استرالیا، اگر در حین تحصیل کار می کنید می توانید بعد از پایان تحصیلتان وضعیت خود را تغییر دهید. برای اینکه ویزای( F-1)تحصیلی خود را به ویزای (H-1B) تغییر دهید. ابتدا لازم است یک پیشنهاد شغلی دریافت کنید و کارفرما شرایط شما را  تعیین کند. برای واجد شرایط بودن، شما باید برای شغل مورد نظر حرفه ای باشید. داشتن مدرک لیسانس در این مقطع کمک کننده است تا دستمزد عمومی مانند دیگر افراد دریافت کنید.

تاثیر گپ تحصیلی در اخذ ویزای تحصیلی

یک گپ تحصیلی به دلایل متعددی اتفاق می افتد، معمولاً دانش آموزان پس از دبیرستان و قبل از ورود به دانشگاه برای مدتی گپ تحصیلی یا به عبارت خودمان( پشت کنکوری) دارند.  در اکثر کشورهای  دارای کنکور، مانند ایران یا هند، دانشجویان یک سال از درس فاصله می گیرند تا بتوانند در کنکور عملکرد بهتری داشته باشند .تاثیری که گپ تحصیلی بر روی افراد می گذارد می تواند جنبه مثبت و گاها جنبه منفی داشته باشد.

  • این فاصله زمانی به آنها فرصت کافی می‌دهد تا بدون هیچ گونه فشار از کالج ، برای آزمون های سطح مقدماتی آماده شوند.
  • اگر دلیل متقاضی، بیماری خود یا اعضای خانواده وی بوده باشد از اثرات منفی گپ کاسته می شود.
  • وقفه برای تقویت مهارت زبان می تواند ازجنبه های مثبت گپ منصوب شود.
  • گپ به دلیل اشتغال به کار به خصوص در زمینه رشته تحصیلی مرتبط با آن،  از جمله دلایلی است که می تواند به دلیل داشتن تجربه کاری بسیار مثبت هم باشد.
  • وقفه تحصیلی به دلیل دریافت گواهینامه و مدارک دوره های کوتاه مدت تحصیلی نیز از تاثیرات مثبت این مقوله هستند.
شرایط اخذ ویزای همراه برای همسر در مهاجرت تحصیلی

بعضی از کشورها به همسر، فرزاندان و یا پدر و مادر شخصی که ویزای تحصیلی دارد اجازه می دهد که با او همراه باشند. شخص می تواند در طول مدت تحصیل کار کند با این شرط که متقاضی اصلی و یا یکی از همراهان وی باید ثابت کند که از تمکن مالی لازم برای برآمدن از پس هزینه‌های زندگی، برخوردار است.

شرایط گرفتن ویزای همراه عبارتند از

  • تمکن مالی کافی
  • داشتن مکان زندگی مناسب
  • شرایط ازدواج اینکه تاریخ ازدواج باید قبل از صدور ویزای تحصیلی باشد.
  • داشتن شرایط سنی ۱۸ سال تمام
  • داشتن شرایط معلومات زبانی حتی فرزند ۱۶ تا ۱۸ سال شما نیز باید حداقل دارای سطح زبان C1 باشد.
  • اعضای خانواده شما در صورتی می توانند به شما ملحق شوند که شما دارای مجوز اقامت دانشجویی به مدت حداقل ۱ سال باشید.
  • وضعیت تاهل فرزند اینکه فرزند شما نباید متاهل، مطلقه یا بیوه باشد.
  • شما باید حق حضانت و سرپرستی فرزندی که با شماست را دارا باشید.
بهترین رشته های دانشگاهی برای مهاجرت تحصیلی

اگر هدف شما از مهاجرت تحصیلی تصدی یک شغل مناسب، کسب درآمد و در نهایت دریافت اقامت دائم و تابعیت یک کشور باشد، باید دنبال رشته ای باشید که شرایط شغلی و بازار کار آن کشور را جوابگو باشد. بهترین رشته های دانشگاهی می توانند موارد زیر باشند.

  • رشته ITیا علوم کامپیوتر در سراسر دنیا متقاضیان زیادی دارد.
  • رشته مدیریت مالی و بیزنس
  • رشته MBA
  • رشته‌های مهندسی
  • رشته‌های حوزه سلامت
  • رشته‌های علوم و فیزیک
  • رشته‌های علوم کشاورزی
شرایط ویزای تحصیلی برای دانش آموزان

برای دریافت ویزای تحصیلی دانش آموزی برای فرزندان، می‌توانید به دو روش اقدام کرد:

  • درخواست ویزای توریستی:‌  اگر هم‌زمان با درخواست ویزای دانش‌آموزی بخواهید برای دریافت ویزای توریستی اقدام نمایید، می‌توانید همزمان،ویزای توریستی که ویزای مولتی یا ویزای۵ ساله هم شناخته شده، دریافت کنید.
  • درخواست ویزای کار : اگر فردی دارای ویزای تحصیلی در یکی از مؤسسات آموزشی باشد، همسر او این امتیاز را دارد که برای دریافت ویزای کار اقدام کند. پیشنهاد می کنیم که ارائه درخواست ویزای دانش‌آموزی و ویزای کار همسر، را هم‌زمان انجام دهید. فرزندان زیر ۱۸ سال والدینی که پذیرش تحصیلی از دانشگاههای معتبر کشور را دارند می‌توانند بدون اقدام برای کسب ویزای تحصیلی مشغول به تحصیل شوند.
شرایط ویزای والدین برای مهاجرت تحصیلی دانش آموزان

والدینی که فرزند ۵ تا ۱۸ سال دارند و قصد دارند برای فرزندان خود ویزای تحصیلی دریافت کنند می توانند، تحصیل در یکی از بهترین کشورهای دنیا را انتخاب کنند و خود نیز همراه فرزند خود باشند. برای این که والدین بتوانند نظارت بیشتری بر روی وضعیت درسی و تحصیلی فرزندان خود داشته باشند، امکانی وجود دارد  که اولیا بتوانند ویزای همراه دانش آموزی یا ویزای والدین تهیه کنند.  طبق ویزای والدین یا همراه دانش آموزی به پدر و مادرهایی که فرزندشان درحال تحصیل دارند، اجازه داده می شود  که در طی دوران تحصیل وی به صورت موقت در کنار فرزندانشان حضور داشته باشند و در کنار یکدیگر زندگی کنند.

۵/۵ - (۱۸ امتیاز)

برای انتقادات و پیشنهادات با ما در ارتباط باشید و همچنین اگر سوالی داشتید کارشناسان ما آماده مشاوره به شما عزیزان میباشند و همچنین برای تماس سریع با کارشناسان ما و درخواست وقت مشاوره می توانید از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید.

پیام های خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید

    چهار + 13 =

    برای مشاوره تماس بگیرید!